Welcome, visitor! [ Register | Login

Cara Buat Duit Online 5 Peluang Ini Untuk Anda

Uncategorized August 22, 2019

TAHUN 2019 NI ADALAH TAHUN YANG AMAT MENCABAR BAGI KITA RAKYAT MALAYSIA SEMUA

Dengan keadaan ekonomi yang tidak berapa baik, kos hidup & isi rumah pun semakin meningkat, Ramai yang kehilangan pekerjaan disebabkan banyak syarikat yang terjejas perniagaan.

Dengan itu, nak tak nak kita kena mengambil inisiatif untuk mencari peluang baru untuk pendapatan sampingan kita, untuk menambah pendapatan lebih.

Di sini saya kongsikan tips untuk menjana pendapatan dari sumber Online / Atas talian.

Tak tahu nak buat macam mana? Jangan risau, saya akan kongsikan 5 peluang untuk anda buat duit melalui online sahaja. Kiranya anda tak perlu nak keluar. Hanya buat dari rumah.

 

5 Cara Buat Duit Online

Berikut adalah 5 cara buat duit online hanya dari rumah. Modal pun kecil sahaja.

 

Dropship

Dropship adalah cara paling mudah untuk anda. Tak perlu keluar modal. Cari mana- mana produk yangg ada buat dropship.

Tapi sebelum itu, anda juga perlu kaji dan buat SWOT analisis untuk memilih produk yang bagus.

Kenapa dropship bagus? Ini perkongsian dari SifuFBads

  • Tak perlu keluar kos untuk dapatkan produk.
  • Kos marketing ditanggung oleh owner.
  • Mengurangkan risiko.
  • Tiada modal besar untuk permulaan.
  • Stok tak perlu disimpan.
  • Barang sedia ada.
  • Tak perlu fikirkan macam mana nak up lagi produk tersebut.
  • Delivery kepada pelanggan diuruskan oleh owner

Kalau anda tiada bajet, boleh mulakan dengan kaedah percuma sahaja. Boleh menjual dengan rakan-rakan sendiri dan keluarga terlebih dahulu.

Gunakan Facebook personal atau Instagram anda untuk menjual. Jual secara softsell jangan terlalu hardsell. Nanti orang menyampah pula.

Jika 5 tahun lalu terma ‘dropship’ merupakan sesuatu yang baru kini tidak lagi. Malah dropship merupakan kerja dari rumah yang boleh dipercayai salah satu altenatif terbaik cara tambah pendapatan suri rumah.

Ada agen-agen dropship yang aktif bagi pasaran Malaysia juga terdiri daripada para pelajar serta suri rumah. Hal ini kerana mereka mempunyai banyak masa terluang serta komited dalam mencari rezeki yang lebih untuk memenuhi keperluan harian.

 

Jual Barang Online

Trend online shopping semakin mendapat tempat di Malaysia, dengan adanya laman web seperti Shopee, Lazada, 11Street, Lelong, Mudah, Carousell dan sebagainya.

Cakap je nak apa, mesti jumpa punya. Daripada anda menjadi seorang pembeli, apa kata anda menjadi seorang penjual online pula.

Anda boleh mula jual pakaian anda yang masih elok. Atau jual barangan di dalam rumah dahulu.

 

Affiliate

Perniagaan affiliate ialah salah satu cara buat duit online tanpa modal. Anda boleh mulakan perniagaan affiliate ini dengan segera tanpa memerlukan sebarang kos.

Affiliate adalah perniagaan yang tidak memerlukan anda untuk membuat atau mencipta sebarang produk. Pada masa kini affiliate bukan lagi satu perniagaan yang rahsia.

Semua orang telah terdedah dengan perniagaan jenis affiliate ini. Ramai sudah menceburinya. Affiliate sudah terkenal dan ia telah pun menjadi satu trend terbaharu untuk menambah pendapatan di mana tidak memerlukan sebarang modal.

Jika ingin mengetahui lebih lanjut tentang Affiliate boleh klik link di bawah.

http://malaysiaaffiliatemarketing.blogspot.com/p/affiliate-marketing-dalam-perkataan.html

 

Melakukan Kerja Penulisan

Jadi freelance writer. Tidak kisah jika pendapatan yang diperoleh tidak begitu tinggi. Ini kerana peluang anda bakal terbuka lebih luas sekiranya anda konsisten menjalankan tugas yang diberikan.

Anda boleh mengambil upah menulis artikel, iklan, ebook ataupun buku.

 

Jadi Seorang Blogger

Menjadi seorang blogger sebenarnya membuka seribu satu peluang untuk anda menjana pelbagai pendapatan secara online. Antaranya ialah affiliate, review berbayar, melalui iklan adsense / nuffnang /innity dan sebagainya.

Bagi mereka yang ingin berblogging langkah pertama anda hanya satu iaitu memilih niche yang anda minati. Dan dalam masa yang sama dapat membantu orang lain sambil menjana pendapatan.

 

Kesimpulan

Oleh itu tiada lagi alasan kata tiada modal untuk jalankan bisnes. Banyak cara buat duit online.

Kredit Sumber – https://ilabur.com

No Tags

4236 total views, 2 today

  

Leave a Reply

  • 30 Teka-Teki Zaman Dulu-Dulu Dengan Jawapan Logik..

    by on October 26, 2017 - 0 Comments

    1. Polis Malaysia dan polis Indonesia, mana yang lebih tua? Berikan jawapan dengan sebab sekali… Jawapan : Polis Malaysia yang lebih tua kerana polis Malaysia dipanggil Tok manakala polis Indonesia pula dipanggil bapak. 2. Sebab apa siput babi jalan lambat? Jawapan : Sebab semasa berjalan, asyik berfikir sama ada dia siput ataupun babi. 3. Sukan […]

  • Hak Milik Strata - Apa Yang Perlu Anda Tahu?

    by on July 28, 2017 - 0 Comments

    Apa Itu Hakmilik Strata? Hakmilik strata merupakan satu bentuk pemilikan untuk bangunan atau blok berbilang tingkat atau berbilang lapisan petak tanah yang dibangunkan di atas sebidang tanah berimilik. Perkataan ‘strata’ merujuk kepada unit yang dipecah bahagi pada berbilang lapisan. Hakmilik strata mulanya telah diperkenalkan pada 1966 melalui Kanun Tanah Negara Malaysia 1965, untuk meningkatkan perundangan bagi […]

  • Tips Temuduga Kerja

    by on November 9, 2017 - 0 Comments

    Dah apply kerja banyak tempat tapi satu pun tak sangkut, kenapa eh? Apa yang tak kena masa jawab interview?   Kredit : MauKerja.my Artikel Berkaitan Lima model Triumph 2017 7 LANGKAH MEMBELI RUMAH SUBSALE/SECOND HAND 15 "Check List" Ini Perlu Anda Ketahui Sebelum Membeli Rumah Apartmen Untuk Mengelakkan Kerugian 10 Sikap Pekerja Yang Berjaya

  • 10 TIP PRO ELAK MASALAH RENOVATE RUMAH UNTUK NEWBIE

    by on April 25, 2019 - 0 Comments

    Buat korang yang tengah plan nak renovate rumah tu, hadamkan dulu perkongsian Tuan Salkukhairi Abd Sukor yang mantap ni. Itu pun, kalau korang serius nak selamat dan nak elak daripada saja-saja ’bakar’ duit. Takde siapa yang rela tengok duit ‘hangus’ macam tu je Bagi memilih kontraktor untuk renovasi rumah, penting untuk kita tau beberapa perkara. […]

  • 35 AMAZING COOKING TRICKS

    by on November 28, 2017 - 0 Comments

    Artikel Berkaitan Lima model Triumph 2017 Tips Temuduga Kerja 10 TIP PRO ELAK MASALAH RENOVATE RUMAH UNTUK NEWBIE 15 "Check List" Ini Perlu Anda Ketahui Sebelum Membeli Rumah Apartmen Untuk Mengelakkan Kerugian

FACEBOOK