Welcome, visitor! [ Register | Login

CARA BUAT DUIT DALAM ONLINE

Uncategorized April 5, 2017


Mesti ramai antara kita sudah pun mendengar ramai orang atau blogger dapat side income dari dunia internet ini. Ramai yang sudah berjaya, Ramai yang dah keluar dalam tv menceritakan kejayaan mereka dalam dunia internet. Cara menjana duit dalam dunia internet boleh dibelajar di youtube mahupun di blog-blog. Ilmu tentang menjana duit melalui internet ini memang luas, yang penting kena letakkan penuh dedikasi dan juga mananam minat dalam menjana duit dalam dunia internet ini.

 2 CARA BUAT DUIT DALAM ONLINE

Jana Duit Dengan Blog.

Cara pertama untuk buat duit online ini ialah dengan berblogging. Tahukah anda melalui blog sahaja anda boleh menjana pendapatan? Mesti anda sudah tahu dunia blogging ini memang banyak memberi duit kedapa mereka yang rajin menulis. Semua orang boleh berkecimpung ke dalam dunia blog. Cuma, tidak semua orang pandai membahagi masa untuk blogging. Sumber-sumber pendapatan melalui blog memang banyak, bermulalah dari sistem PPC atau Pay Per Click, Links Sales, Review, Affliate dan bisness e-book.

Saya tahu dunia blogger ini memang meluas. Sukar untuk mereka yang baru nak belajar dunia blog ini untuk terjun ke dunia blog. Tapi semua orang mula dari bawah. Jadi, anda juga boleh mulakan membina blog dan kongsikan cerita anda atau tips yang anda tahu di blog anda. Jom belajar bina blog. Sebelum anda active, dicadangkan untuk mendaftar diri di periklanan nuffnang. Selepas itu, kalau anda rasa pageview blog anda sudah mencecah dalam 100-200 view. Anda bolelhlah memohon akaun Adsense. Periklanan Adsense boleh menjana duit untk setiap klik iklan di blog anda. Adsense membayar anda dengan nilai mata wang USD. Agar besar jika ditukar dalam matawang RM.

Sebelum anda active dalam dunia blog. Eloklah anda elak untuk membuat posting yang boleh menyebabkan blog anda direject oleh syarikat pengiklanan Adsense. Macam mana nak elak permohonan akaun adsense anda direject atau ditolak? Baca article ini Rahsia Lulus Account Adsense Cepat Dan Mudah.. Jika blog anda memiliki pageview yang tinggi, tidak mustahil ada syarikat jual beli online seperti lazada, zalora dan sebagainya ingin bekerjasama dengan blog anda untuk periklanan. Mereka mungkin berminat untuk beriklan di blog anda dan sanggup membayar dengan anda untuk mengiklankan produk mereka. Bergantung dengan kehendak mereka.

Buat Video Dengan Youtube.

Cara kedua menjana duit online ini ialah dengan menggunakan Youtube. Ramai orang malaysia sekarang sudah active dalam dunia Youtube untuk membuat vlog (video log). Tapi, tak semua mereka tahu yang mereka juga boleh menjana income melalui Youtube. Sayangnya, perkara mudah yang perlu anda lakukan untuk mendapat income melalui Youtube adalah mendaftar Youtube account anda di google adsense. Banyak tutorial mengajar cara untuk apply atau mendaftar adsense account for Youtube.

Jika anda tiada idea nak post video apa di youtube account anda. Anda boleh post cara memasak ikan siakap 3 rasa, Anda juga boleh post cara membaiki telefon pintar. Anda juga boleh post cara mencuci aircon dengan betul. Anda juga boleh post cara melipat baju dengan betul dan mudah. Anda juga boleh post beberapa hack atau cara senang untuk membersih kereta, kipas, oven dan sewaktu dengannya.

Anda kena bijak membuat tittle video anda. Buatlah tittle yang membuat orang tertarik untuk click dan menonton video anda. Sebagai contoh, cara melipat baju dalam masa 2 saat sahaja. Mesti orang akan curious betulkah dalam 2 saat boleh lipat baju dengan kemas.

Sebagai contoh video:

Cara lipat baju dalam masa 2 saat

Apa yang saya dapati, video permainan kanak-kanak seperti lego, mainan kereta, mainan kapal terbang dan sewaktu dengannya memang mendapat view yang banyak. Ini mungkin disebabkan budak-budak, mereka banyak meluangkan masa masa di youtube. Selepas tonton cerita kartun upin ipin mesti ada sugesstion video lain tentang mainan keluar di tepi video upin ipin itu tadi. Jadi jika anda seorang ibu baoa yang memiliki banyak mainan anak-anak yang best seperti hotwheels dan track hot wheels. Bolehlah kongsi video di youtube. Sebagai idea, anda boleh buat video cara memasang litar lumba hotwheels itu.

Nak edit video mudah? Belajar guna window media maker. Window media maker ialah software yang selalu ada dalam laptop atau pc kita dan software ini adalah software edit video paling mudah untuk digunakan. Jika anda nak buat topik atau video yang boleh generate atau memberi banyak income, atau bolehlah membuat video berkenaan dengan topik ini. http://Senarai topik yang memberi pendapatan yang banyak. topik itu untuk blog, anda boleh innovasikan topik itu ke vlog(videoblog) anda.


No Tags

2336 total views, 2 today

  

Leave a Reply

Or

  • 10 TIP PRO ELAK MASALAH RENOVATE RUMAH UNTUK NEWBIE

    by on April 25, 2019 - 0 Comments

    Buat korang yang tengah plan nak renovate rumah tu, hadamkan dulu perkongsian Tuan Salkukhairi Abd Sukor yang mantap ni. Itu pun, kalau korang serius nak selamat dan nak elak daripada saja-saja ’bakar’ duit. Takde siapa yang rela tengok duit ‘hangus’ macam tu je Bagi memilih kontraktor untuk renovasi rumah, penting untuk kita tau beberapa perkara. […]

FACEBOOK

ARTIKEL PILIHAN

TIPS PERMOHONAN GAJI SEMASA INTERVIEW

0 Comments

35 AMAZING COOKING TRICKS

0 Comments

Tips Temuduga Kerja

0 Comments