Welcome, visitor! [ Register | Login

JOM RELEASE STRESS

Uncategorized October 26, 2017

Kencing Manis


Pada suatu hari di sebuah hospital nun di Kelantan, seorang lelaki berusia 65 Tahun sedang menunggu untuk mendapatkan rawatan. Di sebelahnya duduk seorang pemuda, juga untuk membuat pemeriksaan.
Pemuda lantas bertanya : “Pok cik ni sakit gapo (apa) ?”
Pak cik : “Kecing manih (manis). Lamo wdoh,”
Tiba-tiba beberapa kakitangan hospital berlari-lari dalam keadaan cemas menolak sebuah stretcher, di atasnya terbaring seorang lelaki tidak sedarkan diri. Lelaki tua lalu bertanya seorang kakitangan hospital yang berwajah cemas menguruskan pesakit tersebut.
Pak cik : “Tu bakpo pulok?”
Petugas : “Kecemase (kecemasan).!”
Pak cik : “ohhhh… guano (kene)  kecing mase (kencing masin), lebih teruk dari kecing manih (kencing manis)”

 

Loceng Bas


Semasa bas sedang bergerak, seorang lelaki bangun lalu menekan loceng.
“kringggg!!! Kringggg!!!”
Perlahan-lahan bas berhenti. Anehnya, tiada siapa yang turun termasuk lelaki yang menekan loceng tadi.
Bila bas bergerak semula, lelaki tadi bangun sekali lagi dan menekan semula loceng
“Kringggg!!! Kringggg!!!”
Pemandu segera menekan brek dan berhenti mengejut. Tapi lelaki yang menekan loceng tadi tetap tidak turun. Sebaik bas kembali bergerak, lelaki tadi masih melakukan perbuatan yang sama sehingga lima enam kali.. Pemandu bas yang naik bengang bertempik kepada lelaki tadi.
” Helo! Kalau tak nak turun, jangan tekan loceng! Faham!” jerit pemandu bas pada lelaki tadi.
” Faham encik! Tapi, saya bukan nak turun. Saya cuma nak test, brek bas ni berfungsi atau tidak!” jawab lelaki tadi selamba.

 

Pemandu teksi


Sebuah teksi meluncur menuju ke bandar. Seorang penumpang menepuk bahu pemandu teksi tersebut perlahan untuk bertanya sesuatu. Tiba-tiba pemandu teksi itu menjerit dan tidak dapat mengawal teksinya dan hampir melanggar sebuah lori. Nasib baik pemandu teksi itu sempat menekan brek. Untuk beberapa ketika suasana sepi. Kedua-duanya cemas. Setelah keadaan reda, pemandu teksi berkata : ” Lain kali, awak jangan buat macam tu lagi tau! awak buat saya berasa takut!” Penumpang itu minta maaf sambil berkata : “Saya langsung tak sangka awak takut macam tu sekali. Saya cuma tepuk bahu awak je!” Pemandu itu menjawab : “Maaf encik! Sebenarnya hari ni hari pertama saya bawak teksi…sebelum ni dah 20 tahun saya bawa kereta jenazah…faham-fahamlah ye…

 

 

 

No Tags

894 total views, 3 today

  

Leave a Reply

Or

  • 30 Teka-Teki Zaman Dulu-Dulu Dengan Jawapan Logik..

    by on October 26, 2017 - 0 Comments

    1. Polis Malaysia dan polis Indonesia, mana yang lebih tua? Berikan jawapan dengan sebab sekali… Jawapan : Polis Malaysia yang lebih tua kerana polis Malaysia dipanggil Tok manakala polis Indonesia pula dipanggil bapak. 2. Sebab apa siput babi jalan lambat? Jawapan : Sebab semasa berjalan, asyik berfikir sama ada dia siput ataupun babi. 3. Sukan […]

  • Hak Milik Strata - Apa Yang Perlu Anda Tahu?

    by on July 28, 2017 - 0 Comments

    Apa Itu Hakmilik Strata? Hakmilik strata merupakan satu bentuk pemilikan untuk bangunan atau blok berbilang tingkat atau berbilang lapisan petak tanah yang dibangunkan di atas sebidang tanah berimilik. Perkataan ‘strata’ merujuk kepada unit yang dipecah bahagi pada berbilang lapisan. Hakmilik strata mulanya telah diperkenalkan pada 1966 melalui Kanun Tanah Negara Malaysia 1965, untuk meningkatkan perundangan bagi […]

  • Tips Temuduga Kerja

    by on November 9, 2017 - 0 Comments

    Dah apply kerja banyak tempat tapi satu pun tak sangkut, kenapa eh? Apa yang tak kena masa jawab interview?   Kredit : MauKerja.my Artikel BerkaitanLima model Triumph 201710 Sikap Pekerja Yang Berjaya15 "Check List" Ini Perlu Anda Ketahui Sebelum Membeli Rumah Apartmen Untuk Mengelakkan Kerugian35 AMAZING COOKING TRICKS

  • CARA BUAT DUIT DALAM ONLINE

    by on April 5, 2017 - 0 Comments

    Mesti ramai antara kita sudah pun mendengar ramai orang atau blogger dapat side income dari dunia internet ini. Ramai yang sudah berjaya, Ramai yang dah keluar dalam tv menceritakan kejayaan mereka dalam dunia internet. Cara menjana duit dalam dunia internet boleh dibelajar di youtube mahupun di blog-blog. Ilmu tentang menjana duit melalui internet ini memang […]

  • 15 "Check List" Ini Perlu Anda Ketahui Sebelum Membeli Rumah Apartmen Untuk Mengelakkan Kerugian

    by on September 7, 2017 - 0 Comments

    Pembelian rumah jenis apartment sudah menjadi perkara biasa bagi rakyat Malaysia dan rumah jenis apartment sangat menitikberatkan privasi. Tapi sebelum anda membeli rumah jenis apartment ini, anda perlu ketahui “check list” ini dahulu yang dikongsikan oleh Dr Azizul Azli Ahmad ini. #TabungRumah PANDUAN MUDAH BELI APARTMENT 1. Beli apartment yang tak lebih dari 500 unit […]

ARTIKEL PILIHAN

  • 35 AMAZING COOKING TRICKS

    by on November 28, 2017 - 0 Comments

    Artikel Berkaitan10 Sikap Pekerja Yang BerjayaCARA BUAT DUIT DALAM ONLINEAMALKAN KEHIDUPAN SIHAT SEHARIANTips Temuduga Kerja

  • Tips Temuduga Kerja

    by on November 9, 2017 - 0 Comments

    Dah apply kerja banyak tempat tapi satu pun tak sangkut, kenapa eh? Apa yang tak kena masa jawab interview?   Kredit : MauKerja.my Artikel BerkaitanKarangkraf, SifuFBads meterai kerjasamaAMALKAN KEHIDUPAN SIHAT SEHARIANHak Milik Strata - Apa Yang Perlu Anda Tahu?35 AMAZING COOKING TRICKS

  • 30 Teka-Teki Zaman Dulu-Dulu Dengan Jawa...

    by on October 26, 2017 - 0 Comments

    1. Polis Malaysia dan polis Indonesia, mana yang lebih tua? Berikan jawapan dengan sebab sekali… Jawapan : Polis Malaysia yang lebih tua kerana polis Malaysia dipanggil Tok manakala polis Indonesia pula dipanggil bapak. 2. Sebab apa siput babi jalan lambat? Jawapan : Sebab semasa berjalan, asyik berfikir sama ada dia siput ataupun babi. 3. Sukan […]

  • JOM RELEASE STRESS

    by on October 26, 2017 - 0 Comments

    Kencing Manis Pada suatu hari di sebuah hospital nun di Kelantan, seorang lelaki berusia 65 Tahun sedang menunggu untuk mendapatkan rawatan. Di sebelahnya duduk seorang pemuda, juga untuk membuat pemeriksaan. Pemuda lantas bertanya : “Pok cik ni sakit gapo (apa) ?” Pak cik : “Kecing manih (manis). Lamo wdoh,” Tiba-tiba beberapa kakitangan hospital berlari-lari dalam […]

  • 15 “Check List” Ini Perlu An...

    by on September 7, 2017 - 0 Comments

    Pembelian rumah jenis apartment sudah menjadi perkara biasa bagi rakyat Malaysia dan rumah jenis apartment sangat menitikberatkan privasi. Tapi sebelum anda membeli rumah jenis apartment ini, anda perlu ketahui “check list” ini dahulu yang dikongsikan oleh Dr Azizul Azli Ahmad ini. #TabungRumah PANDUAN MUDAH BELI APARTMENT 1. Beli apartment yang tak lebih dari 500 unit […]

Facebook Friends