Welcome, visitor! [ Register | Login

CARA BUAT DUIT DALAM ONLINE

Uncategorized April 5, 2017

Mesti ramai antara kita sudah pun mendengar ramai orang atau blogger dapat side income dari dunia internet ini. Ramai yang sudah berjaya, Ramai yang dah keluar dalam tv menceritakan kejayaan mereka dalam dunia internet. Cara menjana duit dalam dunia internet boleh dibelajar di youtube mahupun di blog-blog. Ilmu tentang menjana duit melalui internet ini memang luas, yang penting kena letakkan penuh dedikasi dan juga mananam minat dalam menjana duit dalam dunia internet ini.

 2 CARA BUAT DUIT DALAM ONLINE

Jana Duit Dengan Blog.

Cara pertama untuk buat duit online ini ialah dengan berblogging. Tahukah anda melalui blog sahaja anda boleh menjana pendapatan? Mesti anda sudah tahu dunia blogging ini memang banyak memberi duit kedapa mereka yang rajin menulis. Semua orang boleh berkecimpung ke dalam dunia blog. Cuma, tidak semua orang pandai membahagi masa untuk blogging. Sumber-sumber pendapatan melalui blog memang banyak, bermulalah dari sistem PPC atau Pay Per Click, Links Sales, Review, Affliate dan bisness e-book.

Saya tahu dunia blogger ini memang meluas. Sukar untuk mereka yang baru nak belajar dunia blog ini untuk terjun ke dunia blog. Tapi semua orang mula dari bawah. Jadi, anda juga boleh mulakan membina blog dan kongsikan cerita anda atau tips yang anda tahu di blog anda. Jom belajar bina blog. Sebelum anda active, dicadangkan untuk mendaftar diri di periklanan nuffnang. Selepas itu, kalau anda rasa pageview blog anda sudah mencecah dalam 100-200 view. Anda bolelhlah memohon akaun Adsense. Periklanan Adsense boleh menjana duit untk setiap klik iklan di blog anda. Adsense membayar anda dengan nilai mata wang USD. Agar besar jika ditukar dalam matawang RM.

Sebelum anda active dalam dunia blog. Eloklah anda elak untuk membuat posting yang boleh menyebabkan blog anda direject oleh syarikat pengiklanan Adsense. Macam mana nak elak permohonan akaun adsense anda direject atau ditolak? Baca article ini Rahsia Lulus Account Adsense Cepat Dan Mudah.. Jika blog anda memiliki pageview yang tinggi, tidak mustahil ada syarikat jual beli online seperti lazada, zalora dan sebagainya ingin bekerjasama dengan blog anda untuk periklanan. Mereka mungkin berminat untuk beriklan di blog anda dan sanggup membayar dengan anda untuk mengiklankan produk mereka. Bergantung dengan kehendak mereka.

Buat Video Dengan Youtube.

Cara kedua menjana duit online ini ialah dengan menggunakan Youtube. Ramai orang malaysia sekarang sudah active dalam dunia Youtube untuk membuat vlog (video log). Tapi, tak semua mereka tahu yang mereka juga boleh menjana income melalui Youtube. Sayangnya, perkara mudah yang perlu anda lakukan untuk mendapat income melalui Youtube adalah mendaftar Youtube account anda di google adsense. Banyak tutorial mengajar cara untuk apply atau mendaftar adsense account for Youtube.

Jika anda tiada idea nak post video apa di youtube account anda. Anda boleh post cara memasak ikan siakap 3 rasa, Anda juga boleh post cara membaiki telefon pintar. Anda juga boleh post cara mencuci aircon dengan betul. Anda juga boleh post cara melipat baju dengan betul dan mudah. Anda juga boleh post beberapa hack atau cara senang untuk membersih kereta, kipas, oven dan sewaktu dengannya.

Anda kena bijak membuat tittle video anda. Buatlah tittle yang membuat orang tertarik untuk click dan menonton video anda. Sebagai contoh, cara melipat baju dalam masa 2 saat sahaja. Mesti orang akan curious betulkah dalam 2 saat boleh lipat baju dengan kemas.

Sebagai contoh video:

Cara lipat baju dalam masa 2 saat

Apa yang saya dapati, video permainan kanak-kanak seperti lego, mainan kereta, mainan kapal terbang dan sewaktu dengannya memang mendapat view yang banyak. Ini mungkin disebabkan budak-budak, mereka banyak meluangkan masa masa di youtube. Selepas tonton cerita kartun upin ipin mesti ada sugesstion video lain tentang mainan keluar di tepi video upin ipin itu tadi. Jadi jika anda seorang ibu baoa yang memiliki banyak mainan anak-anak yang best seperti hotwheels dan track hot wheels. Bolehlah kongsi video di youtube. Sebagai idea, anda boleh buat video cara memasang litar lumba hotwheels itu.

Nak edit video mudah? Belajar guna window media maker. Window media maker ialah software yang selalu ada dalam laptop atau pc kita dan software ini adalah software edit video paling mudah untuk digunakan. Jika anda nak buat topik atau video yang boleh generate atau memberi banyak income, atau bolehlah membuat video berkenaan dengan topik ini. http://Senarai topik yang memberi pendapatan yang banyak. topik itu untuk blog, anda boleh innovasikan topik itu ke vlog(videoblog) anda.

No Tags

788 total views, 2 today

  

Leave a Reply

Or

  • Tips Temuduga Kerja

    by on November 9, 2017 - 0 Comments

    Dah apply kerja banyak tempat tapi satu pun tak sangkut, kenapa eh? Apa yang tak kena masa jawab interview?   Kredit : MauKerja.my Artikel BerkaitanKarangkraf, SifuFBads meterai kerjasama7 LANGKAH MEMBELI RUMAH SUBSALE/SECOND HANDJOM RELEASE STRESS35 AMAZING COOKING TRICKS

  • CARA BUAT DUIT DALAM ONLINE

    by on April 5, 2017 - 0 Comments

    Mesti ramai antara kita sudah pun mendengar ramai orang atau blogger dapat side income dari dunia internet ini. Ramai yang sudah berjaya, Ramai yang dah keluar dalam tv menceritakan kejayaan mereka dalam dunia internet. Cara menjana duit dalam dunia internet boleh dibelajar di youtube mahupun di blog-blog. Ilmu tentang menjana duit melalui internet ini memang […]

  • Hak Milik Strata - Apa Yang Perlu Anda Tahu?

    by on July 28, 2017 - 0 Comments

    Apa Itu Hakmilik Strata? Hakmilik strata merupakan satu bentuk pemilikan untuk bangunan atau blok berbilang tingkat atau berbilang lapisan petak tanah yang dibangunkan di atas sebidang tanah berimilik. Perkataan ‘strata’ merujuk kepada unit yang dipecah bahagi pada berbilang lapisan. Hakmilik strata mulanya telah diperkenalkan pada 1966 melalui Kanun Tanah Negara Malaysia 1965, untuk meningkatkan perundangan bagi […]

  • 30 Teka-Teki Zaman Dulu-Dulu Dengan Jawapan Logik..

    by on October 26, 2017 - 0 Comments

    1. Polis Malaysia dan polis Indonesia, mana yang lebih tua? Berikan jawapan dengan sebab sekali… Jawapan : Polis Malaysia yang lebih tua kerana polis Malaysia dipanggil Tok manakala polis Indonesia pula dipanggil bapak. 2. Sebab apa siput babi jalan lambat? Jawapan : Sebab semasa berjalan, asyik berfikir sama ada dia siput ataupun babi. 3. Sukan […]

  • 15 "Check List" Ini Perlu Anda Ketahui Sebelum Membeli Rumah Apartmen Untuk Mengelakkan Kerugian

    by on September 7, 2017 - 0 Comments

    Pembelian rumah jenis apartment sudah menjadi perkara biasa bagi rakyat Malaysia dan rumah jenis apartment sangat menitikberatkan privasi. Tapi sebelum anda membeli rumah jenis apartment ini, anda perlu ketahui “check list” ini dahulu yang dikongsikan oleh Dr Azizul Azli Ahmad ini. #TabungRumah PANDUAN MUDAH BELI APARTMENT 1. Beli apartment yang tak lebih dari 500 unit […]

ARTIKEL PILIHAN

  • 35 AMAZING COOKING TRICKS

    by on November 28, 2017 - 0 Comments

    Artikel BerkaitanCARA BUAT DUIT DALAM ONLINE7 LANGKAH MEMBELI RUMAH SUBSALE/SECOND HAND30 Teka-Teki Zaman Dulu-Dulu Dengan Jawapan Logik..Tips Temuduga Kerja

  • Tips Temuduga Kerja

    by on November 9, 2017 - 0 Comments

    Dah apply kerja banyak tempat tapi satu pun tak sangkut, kenapa eh? Apa yang tak kena masa jawab interview?   Kredit : MauKerja.my Artikel Berkaitan6 langkah komited capai matlamat kejayaan andaAMALKAN KEHIDUPAN SIHAT SEHARIANJOM RELEASE STRESS35 AMAZING COOKING TRICKS

  • 30 Teka-Teki Zaman Dulu-Dulu Dengan Jawa...

    by on October 26, 2017 - 0 Comments

    1. Polis Malaysia dan polis Indonesia, mana yang lebih tua? Berikan jawapan dengan sebab sekali… Jawapan : Polis Malaysia yang lebih tua kerana polis Malaysia dipanggil Tok manakala polis Indonesia pula dipanggil bapak. 2. Sebab apa siput babi jalan lambat? Jawapan : Sebab semasa berjalan, asyik berfikir sama ada dia siput ataupun babi. 3. Sukan […]

  • JOM RELEASE STRESS

    by on October 26, 2017 - 0 Comments

    Kencing Manis Pada suatu hari di sebuah hospital nun di Kelantan, seorang lelaki berusia 65 Tahun sedang menunggu untuk mendapatkan rawatan. Di sebelahnya duduk seorang pemuda, juga untuk membuat pemeriksaan. Pemuda lantas bertanya : “Pok cik ni sakit gapo (apa) ?” Pak cik : “Kecing manih (manis). Lamo wdoh,” Tiba-tiba beberapa kakitangan hospital berlari-lari dalam […]

  • 15 “Check List” Ini Perlu An...

    by on September 7, 2017 - 0 Comments

    Pembelian rumah jenis apartment sudah menjadi perkara biasa bagi rakyat Malaysia dan rumah jenis apartment sangat menitikberatkan privasi. Tapi sebelum anda membeli rumah jenis apartment ini, anda perlu ketahui “check list” ini dahulu yang dikongsikan oleh Dr Azizul Azli Ahmad ini. #TabungRumah PANDUAN MUDAH BELI APARTMENT 1. Beli apartment yang tak lebih dari 500 unit […]

Facebook Friends