Welcome, visitor! [ Register | Login

About shahir

  • Member Since: March 6, 2017

Description

Sorry, no listings were found.

Lima model Triumph 2017

Uncategorized March 15, 2017

 

FAST Bikes Sdn Bhd (Fast Bikes), pengedar rasmi jenama motosikal Triumph di Malaysia mengumumkan kedatangan lima model Triumph 2017.

Ketua Pegawai Eksekutif Fast Bikes Sdn Bhd, Datuk Razak Al-Malique Hussain berkata model berkenaan merupakan tambahan kepada model sedia ada dan diharap dapat memastikan pertumbuhan positif serta kejayaan kepada jenama Triumph tempatan.

“Penstrukturan harga yang diumumkan adalah kompetitif dan refleksi kepada nilai terbaik jenama Triumph,” katanya.

Berikut ialah lima model yang akan menjengah pasaran tempatan dalam masa terdekat ini.

1) STREET TRIPLE

Pihak Fast Bikes bakal membawa masuk tiga model Street Triple iaitu Street Triple R LRH (Low Ride Height), Street Triple RS dan Street Triple S. Bagaimanapun Street Triple S akan menyusul kemudian. Setiap varian didatangkan dengan peringkat kuasa, prestasi, teknologi dan sistem suspensi tersendiri.

Model Street Triple menggunakan enjin Daytona bersesaran 765cc. Menariknya, kira-kira 80 bahagian enjin menerima kemas kini antaranya pertambahan saiz gerek dan lejang, aci baharu, omboh dan barel yang disadur Nikasel aluminium. Perubahan itu menyumbang kepada prestasi cemerlang ketika pecutan julat pertengahan dan rendah. Walaupun menggunakan enjin sama, setiap model menghasilkan kuasa berbeza.

Enjin Street Triple RS menghasilkan kuasa 123PS pada 11, 700rpm dan tork 77Nm yang dicapai seawal 10, 800rpm. Manakala Street Triple R LRH pula berkuasa 118PS pada 12,000rpm dan tork 77Nm pada 9, 400rpm.

Bahagian kotak gear 6-kelajuan turut ditala yang menyumbang kepada nisbah gear satu dan dua yang pendek. Geometri gear juga diubah agar tukaran gear lebih lincah.

Street Triple dilengkapi dengan skrin TFT baharu yang memudahkan akses kepada informasi penting. Bezanya RS dengan model yang lain, ia dilengkapi dengan lap timer eksklusif.

Tidak ketinggalan mod tunggangan turut disediakan yang mana Street Triple R didatangkan dengan mod Sport, Road, Rain dan Rider. Model RS pula lima mod tunggangan dengan tambahan mod Track.  Harga jualan R LRH ialah RM 58,900 seunit dan RS ialah RM66,900 seunit.

2) BONNEVILLE T100/ T100 BLACK

Model pengenalan asas dari keluarga klasik Bonneville ini dikuasakan enjin 900cc yang mampu menghasilkan kuasa 55PS pada 5,900rpm dan tork 80Nm pada 3, 230rpm. Penghantaran kuasa ke roda ditugaskan kepada kotak gear 5-kelajuan. Enjin penyejukan cecair itu mampu memberikan kecekapan bahan api 29 peratus lebih baik berbanding model lama penyejukan udara. Model klasik itu menggabungkan kemasan, perincian dan ciri yang ada pada abang besarnya T120 dan T120 Black. Pemilik juga boleh memilih 150 aksesori untuk mengubahsuai jentera mengikut selera. Lampu belakangnya menggunakan ciri LED dan dipadankan dengan ekzos rekaan ‘peashooter’ yang menghasilkan suara asli jentera klasik British.

Bagi peringkat keselesaan dan pengendalian lebih baik, T100 dilengkapi teknologi ABS, kawalan traksi dan torque assist clutch. Kesempurnaan tunggangan dibantu oleh dimensi jarak roda, rake dan trail lebih pendek berbanding sebelumnya serta pelana yang rendah. Tersedianya sambungan USB memudahkan operasi mengecas.

Harga T100 dan T100 Black bermula dari RM63,900 (warna hitam) dan RM65,900 (skim dua warna)

3) STREET CUP

Street racer yang satu ini akan dijual pada harga RM65,900 seunit. Triumph Street Cup didatangkan dengan ciri baru antaranya pelana peluru autentik dan kowl pelana cafe racer yang boleh ditanggalkan.

Motosikal Bonneville Urban Sports ini digabungkan dengan senarai teknologi yang memfokuskan kepada penunggang antaranya ride-by-wire, kawalan traksi, ABS, torque assist clutch dan pelana yang rendah menawarkan peringkat kawalan dan keselesaan yang meyakinkan.

Street Cup dijana enjin 900cc SOHC penyejukan cecair yang menghasilkan kuasa 55PS pada 5, 900rpm dan 80Nm pada 3, 230rpm.

Penghantaran kuasa ke roda belakang ditugaskan kepada transmisi 5-kelajuan. Pihak Fast Bikes Sdn Bhd turut memberitahu akan membawa masuk model Street Scrambler.

4) BONNEVILLE BOBBER

Kehadiran Bonneville Bobber bakal menggegarkan pasaran jentera moden klasik tempatan. Imej Bobber diserlahkan menerusi garisan badan halus, tongkat rendah, pelana tunggal, hendal bar yang lebar dan rata, ukiran pada tangki, rim berjejari, dan roda belakang lebar.

Paling menarik pelana Bonneville Bobber boleh di laras mengikut saiz dan gaya tunggangan pemilik. Pan pelana aluminium yang inovatif itu boleh dinaikkan dan diturunkan serta ditolak ke depan atau belakang untuk mendapatkan posisi tunggangan dinamik.

Enjin 1,200cc menghasilkan kuasa 77PS pada 6,100rpm dan tork 106Nm pada 4,000rpm. Enjin dengan nisbah mampatan 10.0:1 itu dipadankan dengan kotak gear 6-kelajuan. Penunggang boleh memilih dua mod tunggangan iaitu Road dan Rain.

Harga jualan Bonneville Bobber ialah RM74,900 dan RM75,900 bagi yang memilih warna badan dua tona.

1092 total views, 0 today

Page 3 of 3 1 2 3

ARTIKEL PILIHAN

  • Cara Buat Duit Online 5 Peluang Ini Untu...

    by on August 22, 2019 - 0 Comments

    TAHUN 2019 NI ADALAH TAHUN YANG AMAT MENCABAR BAGI KITA RAKYAT MALAYSIA SEMUA Dengan keadaan ekonomi yang tidak berapa baik, kos hidup & isi rumah pun semakin meningkat, Ramai yang kehilangan pekerjaan disebabkan banyak syarikat yang terjejas perniagaan. Dengan itu, nak tak nak kita kena mengambil inisiatif untuk mencari peluang baru untuk pendapatan sampingan kita, […]

  • 10 TIP PRO ELAK MASALAH RENOVATE RUMAH U...

    by on April 25, 2019 - 0 Comments

    Buat korang yang tengah plan nak renovate rumah tu, hadamkan dulu perkongsian Tuan Salkukhairi Abd Sukor yang mantap ni. Itu pun, kalau korang serius nak selamat dan nak elak daripada saja-saja ’bakar’ duit. Takde siapa yang rela tengok duit ‘hangus’ macam tu je Bagi memilih kontraktor untuk renovasi rumah, penting untuk kita tau beberapa perkara. […]

  • TIPS PERMOHONAN GAJI SEMASA INTERVIEW

    by on December 4, 2018 - 0 Comments

    TIPS PERMOHONAN GAJI SEMASA INTERVIEW Dengan keadaan ekonomi negara kita sekarang,kos kehidupan /sara hidup kita di malaysia ini agak tinggi,dengan harga barang & makanan semakin mahal begitu juga servis perkhidmatan juga tinggi..Jadi dengan itu kita memerlukan pekerjaan yang mempunyai pendapatan yang agak tinggi juga untuk keperluan kehidupan kita,tetapi pada masa yang sama pihak majikan juga […]

  • 35 AMAZING COOKING TRICKS

    by on November 28, 2017 - 0 Comments

  • Tips Temuduga Kerja

    by on November 9, 2017 - 0 Comments

    Dah apply kerja banyak tempat tapi satu pun tak sangkut, kenapa eh? Apa yang tak kena masa jawab interview?   Kredit : MauKerja.my